Съдбата на обещаната кралица : „Империя на бури“ – Сара Дж Маас

 

 

Резюме: 

Кръв ще се лее.
Мечти ще бъдат разбити.
Армия трябва да се надигне.

Владетелката асасин се е заклела да нe обръща отново гръб на кралството си. Още повече, че тя може би е единствената, способна да събере армия, която да се противопостави на Демонския крал и неговите зверове. Ала Ераван ще използва миналото, съюзниците и враговете на Елин срещу самата нея.

Всички могъщи кралства на Ерилея разчитат младата жена да ги поведе към победа, а сърцето й е отдадено на воина-принц, застанал до нея. Какво – или кого – ще е готова да пожертва тя, за да спаси света си от разрушение.

Ревю: 

Цялото това чакане на петата книга определено си струваше. Оказа се, че ние читателите всъщност не знаем нищо за историята. Толкова много открития, нови съюзници и обрати събрани в 760 страници ни оставиха без дъх от началото до края на книгата.

Елин АшривAelin_Ashryver_Galathyniusер Галантиус не се спира пред нищо. Готова на всичко за кралството си и приятелите си. Ако сравним Селена Сардотиен от първата книга и Елин Галантиус от последната забелязваме огромната промяна в нея. Пред нас вече не стои изплашеният асасин от Ендовиер, чиято единствена цел е да си осигури нормален живот далеч от Адарлан.

Сега виждаме една кралица готова на всичко за своя народ, приела съдбата си, Елин и приятелите и поемат по дълъг и опасен път.

 

Но не само Елин е променената в историята. Виждаме как Манон Черноклюна открива истината за своя род и променя своите приоритети заедно с нейните верни вещици се присъединява към редиците на Елин.

От другата страна Елида и Лоркан се срещат и сключват сделка. Интересното при тях е, че ужасният злодей, който всички ненавиждахме започва също да се променя. Той показва чувства, които до сега не е знаел, че може да изразява. Елида става нещо повече от временен партньор. Тя го променя към по-добро.

Сара определено знае какво прави. Разкрива ни неща от миналото. Разкрива как Елин е „Обещаната кралица“, която трябва да погуби Ераван, но ще трябва да заплати огромна цена.

Краят на книгата ни оставя с разбито сърце и много много въпроси, които ще открием в следващата книга.

tumblr_odvqwsXB6R1qetmbko1_r2_500

Любими цитати: 

„Елин Галантиус, кралица на Терасен, знаеше, че скоро ще дойде време да докаже колко е готова да кърви в името на Ерилея.“

„Тя беше камък, хвърлен в морето на неговата мощ – тяхната мощ.“

fb86d9415632b702217d3bc3d940c68e

 

 

Вашият коментар