„Кралица на сенките“- Сара Дж. Маас

Резюме:

Всички, които Селена Сардотиен обича, са й отнети. Но тя най-накрая се завръща в империята – за да получи своето отмъщение, за да спаси някога славното си кралство и за да се изправи лице в лице със сенките на миналото си… Тя е приела да бъде Елин Галантиус, кралица на Терасен. Но, за да си върне трона, трябва да се бори.

За братовчед си – воин, готов да умре за нея. За приятеля си – млад мъж, заточен в чудовищен затвор. И за своя народ – поробен от жесток крал и въпреки това очакващ триумфалното завръщане на изгубената си кралица.

Ревю:

Отново сме в света на Селена Сардотиен или по-точно Елин Галантиус кралица на Терасен. Не мога да повярвам, че най-сетне стигнах четвъртата книга. Преди ми се струваше много далечно а вече започва да ми липсва. Вече мога да кажа с ръка на сърце, че препоръчвам поредицата на Сара Маас. Като цяло и двете и поредици са много силни и заслужават средствата и времето отделени за тях.

свали

Нека се върнем на „Кралица на сенките“. В тази книга Елин е решена да спаси Терасен, Ейлве и всички кралства под властта на чудовището, което стои на трона на Адарлан. Успява да спаси братовчед си Едион, с когото си приличат изключително много по външен вид и от избухливия характер. Заедно с Роуан, Едион и от части Каол нашата кралица поема по опасен път, който ще продължи дълго, дълго време.

Докато Елин и свитата и се опитват да спасят кралството си и принца друг човек на друго място крие ужасяващи тайни и крои планове, които ще преобърнат историята. В центъра на събитията Морат е Манон Черноклюна. Наследница на клана на Черноклюните. Оказва се, че краля на Адарлан е далеч по-напред с организацията на войска, но дали това ще попречи на Елин?

Най-интересното нещо, което се случи в книгата е промяната на Селена. Тя приема съдбата си и се завръща в Адарлан не като страхливо момиче готово на всичко за своята свобода. Тя се кралица и се връща като такава. Каол веднага забеляза промяната, но самият той е друг сега. И двамата са различни и поели по жесток път.

Много вълнуващо беше и да разберем историята на кралят на асасините Аробин. Наложи се Селена да се върне за малко за да успеят да го заблудят, но на края бях страшно развълнувана от това, което се случи.

Изключително интересно беше на края на книгата, когато Елин и Дориан се изправят лице пред лице с краля на Адарлан и това, което той им разкрива. Точно този момент може да преобърне цялата история и да преосмислят цялото си съществуване. Оказва се, че Морат е много важна част от бъдещето на Адарлан и като цяло света.

Любими цитати:

 

tumblr_nv3m9f4tad1r80kcoo1_1280
„Двамата сключиха ръце.
Светът свърши.
И се роди следващият.“
tumblr_nb0meiadvc1rojjleo1_500
„Тя бе огнената наследница.
Тя беше огън и светлина, и пепел, и въглени. Елин Огненото сърце не се прекланяше пред никого и пред нищо, освен пред короната, която й принадлежеше по законите на кръвта и оцеляването… и триумфа.“
tumblr_nvayytsgpl1r80kcoo1_500
„Събуждаш у мен желанието за живот. Не за оцеляване, не за съществуване. За живот.“

Вашият коментар