„Огнената наследница“от Сара Дж. Маас

 

Резюме:

Селена Сардотиен оцеля след смъртоносна надпревара и унищожителнa любов – но на нечувана цена. Сега трябва да достигне до нова земя и да се изправи пред най-тъмната си истина… истина за потеклото си. А това ще промени живота и бъдещето й завинаги.

В същото време жестоки, чудовищни войски събират сили, за да поробят земите й. За да ги победи, Селена трябва да открие сили да се пребори не само с вътрешните си демони, но и да надвие злото, което заплашва да бъде отприщено. Кралският асасин поема по пътя на великата си съдба в третата част на великолепната поредица СТЪКЛЕНИЯТ ТРОН.

Ревю:

Ако си мислите, че познавате Селена Сардотиен определено се лъжете.

В третата книга от поредицата „Стъкления трон“ Селена Сардотиен умира и на нейно място се появява Елин Ашивер Галантиус, наследница на трона и законна кралица на Терасен или Огнено сърце както я нарича майка и.

свали

В тази книга виждаме Селена като едно пречупено момиче, което е приело съдбата си. Тя просто броди из улиците на Вендалин, докато Роуан не я намира. Той я води при нейната леля – Майев. Леля и обещава, че когато Елин отключи силите си и мине през обучението си, тогава ще получи отговорите, които търси.

В тази книга Сара включва много нови лица и спомени от детството на Елин Галантиус. Разбираме с подробности жестокото унищожение на Терасен и убийството на родителите и.

Важна роля за Елин в „Огнената наследница“ играе младия или не толкова младия принц Роуан (само споменавам, че е на 1000 години). Той е безсмъртен, жесток, силен, красив и с ледено сърце. Обучението на Елин се оказва същински ад.

В последствие Роуан научава, че Елин не е просто глупачка отказала се от престола и хората си. Той научава, че тя е била в трудовия лагер Ендовиер. Цяла една година! Вижда обезобразения гръб на Елин и преосмисля държанието си към нея.

Оказва се, че принца може да е човечен. Елин и Роуан откриват много общо помежду си. Тя осъзнава, че може да му се довери напълно.

Елин осъзнава, че само тя може да победи чудовището, което стои на трона на Адарлан.

aelin_throne_of_glass_by_taratjah-d7z5qs7 

 

 

„Само тя, само той. Така трябваше да бъде, без повече изгубени животи, освен нейния, без повече покварени души, освен нейната. Само чудовище можеше да унищожи друго чудовище.“

 

 

Нека се върнем на Дориан Хавилиард – престолонаследника. В него можем да открием също голяма промяна. Той оставя чувствата си към Селена, но винаги си повтаря обещанието, което тя му даде „… ще се върна за теб“. Интересното при него беше, че той се влюбва в Сорша. Лечителка от двореца.

Поредицата е наистина вълнуваща. Особено последните няколко глави от тази направо ме оставиха без думи! Каол, Дориан, Сорша и Едион са пред краля и разкриват ужасната истина за намеренията си. И всичко това завършва с убийството на Сорша, бягството на Каол, тъмница за Едион и тъмница от сенки за Дориан. Собственият му баща го предава на Валгски принц!

Заедно с историята на Селена, Дориан и Каол нашата любима писателка Сара ни разкрива нови герои и съдби. Тази на Манон и нейните тринадесет вещици от клана Черноклюни, които навлизат в надпревара с другите кланове.

tumblr_nvra20mjit1uio2geo1_1280

 

Любими цитати:

473b9c2adba969c68fa0b5e88f550926

 

„Виж каквото искаш, Елин, и го грабни. Не го искай. Не моли за него. Вземи си го!“

 

„Но за двора, за народа си, един ден тя щеше да бъде кралица. За тях бе наследница на два могъщи рода и на огромна сила, която един ден щеше да ги пази и да изведе кралството им до нови височини.“

 

 

 

                                           „Ти си пазителка на собствената си съдба.“

 

tog-heir-of-fire-throne-of-glass-celaena-sardothien-favim-com-3419373 

 

 

 

„В отражението се усмихваше жена, красива заради белезите и несъвършенствата, показващи, че е оцеляла, красива заради това, че усмивката е истинска.“

 

 

 

 

 

 

„Тя бе наследница от пепел и огън. Нямаше да се прекланя пред никого.“

tumblr_nbtncjydkQ1qagp6po1_r1_500.png

Вашият коментар