Истината за Селена Сардотиен : „Среднощна корона“ от Сара Дж. Маас

Резюме:

Кралският асасин Селена Сардотиен е най-смъртоносното оръжие на владетеля на Адарлан. Тя трябва да отвоюва свободата си чрез кръвта на враговете му – но това, което не може да понесе, е да убива за короната. И с всяка инсценирана смърт, с всяка лъжа, която изрича, поставя любимите си хора в смъртна опасност.

Разкъсана между двамата си защитници – капитана на стражата и принца – и сражаваща се с тъмна сила, много по-опасна от всичко, което е очаквала, Селена трябва да реши за какво всъщност воюва. За свободата си, за сърцето си или за съдбата на кралството…

Ревю:

свали

Нека ви запозная с втората книга от поредицата „Стъкления трон“. Сара Маас ни потапя в трудните решения и битките на Селена Сардотиен, която не е просто най-добрият асасин, а изгубената кралица на Терасен. Нека се върнем малко преди разкриването на истината.

Селена Сардотиен вече е кралският шампион. Тя убива враговете на короната, или поне така го прави да изглежда. В следствие разбираме, че нещата, които се случват в двора са далеч по-зли. Кралят на Адарлан крие много много ужасяваща тайна, която Селена е на път да разкрие.

Разкъсана между любовта и приятелството, Селена крие тайна, която може да доведе до много кръвопролития. Истината за това каква всъщност е тя.

В книгата обаче не говорим само за Селена. Виждаме промяна и в бъдещия владетел на Адарланд, Дориан. Той се променя след като се влюбва в кралският шампион и още повече след като разбира, че самия той притежава сили, които могат да накарат баща му да го убие без да му мигне окото. Но промяната в него ми харесва. Виждаме един добър бъдещ крал и дано наистина да не стане някой обрат и да се измъкне от престола защото той наистина би бил страхотен владетел.

Каол обаче прави грешка, за която ще съжалява вечно. Премълчава за това, че има заплаха Нехемия на бъде убита и горчиво съжалява за това, но любовта му към Селена не изгасва.

Пречупена от смъртта на Нехемия, Селена се затваря в себе си и убива на поразия. Намира виновниците и те си плащат прескъпо за това, което са сторили.

Книгата също така разкрива много от историята на Ерилея, вещерските кланове, благородническите родове и Терасен. Наистина историята е изумителна.

Как ще се развият действията на Селена и дали ще се бори за клетвата, която полага, за любовта, приятелството и отмъщението, ще разберем в следващата книга „Огнената наследница“.

Любими цитати: 

„Смъртта обаче беше неин дар и проклятие, а също и единственият и приятел през всичките тези дълги години.“

14082724-_sx540_

large-12

 

 

Вашият коментар