„Двор от рози и бодли“ – Сара Дж. Маас

 

Резюме:

Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със сърцето си.

Когато деветнадесетгодишната Фейрa убива вълк в гората, се появява звяр, който изисква възмездие. Тя е отвлечена в магическа земя, за която е чувала единствено от легендите. Фейрa открива, че нейният похитител не е животно, а Тамлин – един от безсмъртните и смъртоносни елфи, някога управлявали света.

Докато обитава имението му, чувствата й към Тамлин се трансформират от ледена враждебност в изгаряща страст, която изпепелява всички лъжи и предупреждения, които е чувала за прекрасния и опасен свят на елфите. Но над тези земи се надига древна и зловеща сянка и Фейрa трябва да намери начин да я спре… или Тамлин и народът му са обречени завинаги.

Ревю:

Не мога да не кажа, че новата поредица на Сара Дж Маас е толкова силна, колкото „Стъкленият трон“. За пореден път Сара се доказва като много добър писател със завладяващи идеи и ако все още не сте чели нищо писано от нея определено губите.

3535029cbfd1c9cc94b588e4f6c69953

Още в началото успяваме да разберем за тежкият живот на нашата главна героиня Фейра. Макар и най-малката в семейството тя се грижи за него. Крепи я единствено обещанието към майка и. Тя се грижи за баща си и двете си сестри. Въпреки ужасното отношение на голямата и сестра към нея, Фейра не се поколебава дори за миг да се върне в ужасяващата гора и да ловува.

свали

Един ден Фейра излиза на лов и убива вълк. И то не какъв да е вълк, а елф.

„Тя отнема живот. И сега трябва да го заплати със сърцето си. „

Книгата е базирана на приказката за Красавицата и Звяра.И ако се чудите къде е звярът в Двор от рози и бодли сега ще ви го представим.

Тамлин – Великият господар на Дворът на пролетта е нашият звяр.

Когато Фейра убива елф нарушава точка от договора за мир между елфи и хора. Още на следващия ден в дома на Фейра се появява чудовище, което иска да я отведе в земите на елфите. Живот за живот.

Звярът се оказва Велик господар, които я приютява в дома си. Елфът Тамлин се оказва добър и обичлив господар. Приема Фейра и заповядва никой от двора му да не я докосва.

large (14).jpg

 

‘’ Защото човешките ти радости ме пленяват – начинът, по който изживяваш всичко в рамките на смъртния си живот толкова диво и силно, наведнъж…омайващо е. Всичко това ме привлича, макар да знам, че не бива, и се опитвам да устоя.’’

В началото можем да проследим недоверието от страна на Фейра, която мисли всевъзможни начини да избяга, но това само я довежда до нови въпроси. Въпроси, на които Тамлин и хората му не могат да отговорят. Налага се Фейра да води ужесточена битка със сърцето си и господарката на Притиан. Струва ли си всичко това? Ще успее ли да спаси сърцето си и Тамлин?

Прочетете книгата и ще разберете. Определено препоръчвам!

tumblr_nnq8l4FIeq1u7edqpo2_500.jpg

              „Обичам те- прошепна той и ме целуна по челото. – С всички твои бодли.’’

Вашият коментар